Tobia “Samen met Jezus”

Video van de week

Passieverhaal

Tobia en de doe-boekjes

Tobia

Tobia neemt ons tijdens zes catechesemomenten mee op weg als voorbereiding op de eerste communie. Daarvoor hebben we een doe-boekje gemaakt. Voor het werkjaar 2020-2021 is het hoofdthema de ‘Ark van Noach’.

De website is in volle opbouw. Kom regelmatig kijken voor extra materiaal.

Tobia neemt je mee doorheen het Oude Testament.

Ontdek de verhalen van de mooie boeken uit het oude testament. Van het scheppingsverhaal in Genesis, zo naar Noach, Abraham, Mozes en David. Ook de Psalmen krijgen hier hun plaatsje. Via een tekenfilmpje ontdekken jullie het verhaal. Tobia stelt ook vraagjes aan de catechisten. Heb jij ook een vraagje? Stuur ze in naar vraag@tobiacatechese.be en wie weet staat die in het volgend filmpje. Er verschijnt elke maand wel een nieuw verhaal.

Het Nieuwe Testament en de verhalen van Jezus

Natuurlijk krijgt het leven van Jezus op deze website een heel speciale plaats. We beginnen met de geboorte en de kinderjaren van Jezus en kijken verder naar Zijn vrienden, de mirakels die Hij deed en de mooie parabels die Hij vertelde om Zijn Woord voor ons begrijpelijk te maken.

Ook hier werken we met leuke tekenfilmpjes en de vraagjes van Tobia

Ontdek het team

Benieuwd naar wie meewerkt aan dit project zit? Maak kennis met het team eerste communie in Borgloon. Pastoor Marcel, Anne-Laure en Sabine stellen zichzelf en Tobia voor. Zij brengen Tobia voor de schermen tot leven.

Gebedskaartjes

Ontdek elke week een passend gebed rond het Evangelie

Infokaartjes

Ook de praktische dingen worden vervat in mooie fiches.

Wat mag je nog meer verwachten?

Tobia wil jong en oud binnenbrengen in de wereld van Jezus. Daar hoort de kerk en de Heilige Sacramenten natuurlijk ook bij. Meer volgt in de loop van de komende maanden.

Catecheseploeg “Tobia”
De inspiratie voor deze reeks vonden we bij de Franse Dominicanen

We willen heel de ploeg van Théobule bedanken dat we ons concept mochten baseren op hun website en voor het gebruik van de tekenfilms. Voor een Franstalige versie van deze verhalen verwijzen we jullie graag door naar http://www.theobule.org